Påskeegg i grove rundstykker

Her kommer en kaldhevet grovbakst variant om du vil imponere gjestene dine til årets påskefrokost eller påskelunsj. Påskeegg i rundstykke testet jeg ut for første gang for 2 år siden. Lukten av nybakt gjærbakst og smaken av bløtkokt egg i rundstykke med sesamfrø og valmuefrø ble en suksess. Det anbefales og kaldheve deigen over natten om du ikke er er utpreget A-menneske 🙂

Antall 20 stk
Tid 3 timer

Ingredienser

  • 700 gram hvetemel
  • 200 gram rugmel
  • 100 gram store havregryn
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 50 g smør (kaldy)
  • 2 stk egg
  • 1 pk gjær
  • 7 dl melk (kald)
  • 1 egg pr rundstykke
  • egg til pensling
  • frø til pynt

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Dersom deigen skal kaldheves over natt i kjøleskap på 4 grader så må vesken tilsettes kald😉 Eltes godt i kjøkkenmaskin 5-10 minutter. Slå smøret inn i terninger de siste 5 minuttene.
  2. Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie, og la deigen kaldheve til neste dag.
  3. Kok eggene i 5–10 minutter, avhengig av om du vil ha bløtkokt eller hardkokt egg. Avkjøl i kaldt vann.
  4. Del deigen i 18 emner og trill dem til runde rundstykker. La dem hvile i 15-20 minutter.
  5. Legg litt mel på toppen av rundstykke og press fingeren ned for å lage hull til egget. Surr fingeren noen ganger inni rundstykket før du setter egget på plass.
  6. Legg rundstykkene på en stekeplate med bakepapir.
  7. Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
  8. Pensle rundstykkene med egg, og dryss over frø til pynt.
  9. Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune.
  10. Avkjøl på rist og nytes til påske-frokost eller påske-lunsjen.

Legg igjen en kommentar