Disse bagelsene fant jeg inspirasjon til fra hotellbakeriet til Josef hotell i Praha, min førstevariant lagte jeg med spelt og grovbakstmel, denne varianten er 50/50 med sammalt hvete mel og grovbakstmel.
Antall 12 stk
Tid 1 time
Ingredienser
- 250 gram sammalt hvetemel
- 250 gram grovbakstmel
- 250 gram vann
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 2 ts tørrgjær
- 2 egg
- 25 gram margarin
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene.
- Heves i 30 minutter.
- Del opp i 12 emner og trikk ut til boller.
- Legg en fingerklype med mel på toppen av hver bolle.
- Press ned fingeren i bollen for å lage et hull i den.
- Kokes 3 minutter på hver side i en stor gryte.
- Pensle med egg og dryss på valmuefrø.
- Stekes på 250° i 10-12 minutter.
- Avkjøles på rist