I dag feirers #kanelbollensdag og i den anledning er det på høy tid å dele en av mine favorittoppskrifter, nemlig kanelknuter❤️. Disse er både veldig smakfulle og dekorative, men samtidig veldig enkle å lage😉.
Antall: 24 stk
Tid: 3 timer
Deig
- 1 kg hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1 pakke tørrgjær
- 150 gram sukker
- 6 dl lunka lettmelk
- 150 gram margarin i terninger
- 1 egg
Fyll
Variant 1:
Flytende melange (smør deigen med flytende melange)
6 ss brunt sukker
2 ss kanel
Variant 2:
150 gram margarin (romtemperert)
6 ss brunt sukker
2 ss kanel
Fremgangsmåte
- Bland alle de tørre ingrediensene
- Tilsett lunket veske samt resten av ingrediensene unntatt margarin og elt godt sammen i kjøkkenmaskin 5-10 minutter
- Slå inn margarin/smør i terninger de siste 5 minuttene
- Heves i 45 minutter til 1 time
- Deigen deles i to like store emner
- Kjevle ut hvert emne til et rektangel 40×60 cm
- Smør deigen med flytende melange, dryss på blanding av brunt sukker og kanel. (Eventuelt variant 2. der alle ingrediensene blandes og smøres på deigen).
- Brett deigen i to og kjevle forsiktig over
- Del i 12 like store deler
- Hver del tvinnes og knyttes til en knute
- Etterhev 45 minutter til 1 time
- Pensles med egg og strø på hvitt perlesukker om ønskelig
- Stekes på 250° i 10-12 minutter
Velbekomme