Eltefritt grytestekt grovbakstbrød

Her kommer en veldig enkel oppskrift på et eltefritt grytestekt grovbakstbrød. Brødet er laget etter inspirasjon fra «Eltefritt Brød alà Hetland.» Halvparten av melet er byttet ut med grovbakstmel og veskemengden er derfor økt med 1 dl.

Antall 1 stk
Tid 12-24 timer

Ingredienser

  • 300 gram hvetemel
  • 300 gram grovbakstmel
  • 1/4 ts gjær
  • 5 gram salt
  • 6 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. Rør i sammen med slikkepott i en bakebolle med lokk
  2. Heves i 10-18 timers romtemperatur
  3. Rør og slå ned deigen to timer før du steker brødet
  4.  Sett jerngryte inn i ogen og skru på 250 grader med jerngryte inni i 30 min.
  5. Ta ut jerngryte, tøm brødet oppi. Sett på lokk.
  6. Sett inn igjen. Stekes i 35. minutt
  7. Ta av lokket etter 35. minutt, stekes ytterligere i 15. min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s