Her kommer en veldig enkel oppskrift på et eltefritt grytestekt grovbakstbrød. Brødet er laget etter inspirasjon fra «Eltefritt Brød alà Hetland.» Halvparten av melet er byttet ut med grovbakstmel og veskemengden er derfor økt med 1 dl.
Antall 1 stk
Tid 12-24 timer
Ingredienser
- 300 gram hvetemel
- 300 gram grovbakstmel
- 1/4 ts gjær
- 5 gram salt
- 6 dl kaldt vann
Fremgangsmåte
- Rør i sammen med slikkepott i en bakebolle med lokk
- Heves i 10-18 timers romtemperatur
- Rør og slå ned deigen to timer før du steker brødet
- Sett jerngryte inn i ogen og skru på 250 grader med jerngryte inni i 30 min.
- Ta ut jerngryte, tøm brødet oppi. Sett på lokk.
- Sett inn igjen. Stekes i 35. minutt
- Ta av lokket etter 35. minutt, stekes ytterligere i 15. min.
Bomullspose anbefales til hjemmebakt brød, da det beholder saftigheten og skorpen på best mulig måte. Jeg bruker bomullsposen Hverdagslykke fra probat.no.