Grovbakstknuter fylt med pesto, ost og skinke eller pepperoni passer godt i matpakken rett fra frysen eller rett og slett som snack. Her har jeg testet ut grovbakstknuter med to varianter av fyll, rød pesto, pepperoni og jarlsbergost samt grønn pesto, skinke og jarlsbergost ble godt mottatt av dagens testpanel🙂.
Antall: 24 stk
Tid: 2 timer
Ingredienser
- 500 gram hvetemel
- 500 gram grovbakstmel
- 1 ts salt
- 1 pakke tørrgjær
- 50 gram margarin
- 6 dl lettmelk
Fyll
Variant 1:
200 gram grønn pesto
200 gram skinke strimler
100 gram revet Jarlsbergost
Variant 2:
200 gram rød pesto
200 gram pepperoni pølse
100 gram revet Jarlsbergost
Fremgangsmåte
- Bland alle de tørre ingrediensene
- Tilsett lunket veske samt unntatt margarin og elt godt sammen i ca 7-10 minutter i kjøkkenmaskinen.
- Jeg anbefaler å tilsette margarin i terninger de siste 5 minuttene i kjøkkenmaskinen.
- Heves i 45 minutter.
- Del deigen i 2
- Kjevle ut hver del til et rektangel på 40×60
- Smør pesto på hele rektangelet og dryss på ønsket fyll og ost.
- Brett over deigen og kjevle forsiktig over
- Del i 12 like store deler
- Hver del tvinnes og knyttes til en knute
- Etterhev 30 minutter
- Dryss på litt maldon havsalt
- Stekes 12-15 minutter på 250
Velbekomme