Sinte hvitløksknuter

Grovbakst med ekstra mye smak er spennende å lage.  I går prøvde jeg ut noe nytt som jeg aldri har prøvd tidligere, nemlig å lage kryddersmør basert på ristede hvitløksfedd. 12 hvitløksfedd ble ristet i ovnen med skall på, deretter ble disse renset og most med en gaffel. Dette dannet basen for et smakfullt hjemmelaget kryddersmør med chili, paprikapulver og margarin. Chilien er grunnen til at disse hvitløksknutene ble sinte 🌶. Oppskriften finner du under.

Tid: 2,5-3 timer

Antall: 32 stk

Ingredienser

Deig

  • 7 dl sammalt hvetemel grovmalt
  • 10 dl siktet hvetemel
  • 1 dl store havregryn 100 % fullkorn
  • 1 pose tørrgjær
  • 7 dl vann (finger lunkent)
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 50 g margarin i terninger
  • 1 stk paprika i små terninger
  • 2 ss pizzakrydder/oregano

Kryddersmør 🌶

  • 100 gram margarin
  • 12 ristede hvitløksfedd (se fremgangsmåte)
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts chili grovmalt 🌶

Fremgangsmåte

Kryddersmør

  1. 12 hvitløksfedd med skall legges på bakepapir på et stekebrett og ristes i forvarmet stekeovn på 190°
  2. Rens av skallet på hvitløken og knus hvitløk med en gaffel
  3. Bland margarin, hvitløk, paprikapulver og chili godt i en miksmaster (med k-spade)

Deig

  1. Kutt 1 stk paprika i terninger
  2. Bland alt det tørre
  3. Ha i paprika og resten av ingrediensene med unntak av margarin
  4. Elt 10-15 min i kjøkkenmaskin med eltekrok, ha i margarin i på slutten av eltingen.
  5. Heves 45 minutter i romtemperatur i bakebollen tildekket med plast
  6. Når deigen er ferdig hevet tar du den ut på et melet bord og knar eventuelt litt ekstra mel i den til den blir enkel å jobbe med
  7. Del deigen i 2
  8. Kjevle ut et et rektangel på 40×60
  9. Smør kryddersmøret på ene halvdelen
  10. Brett over deigen og kjevle forsiktig over
  11. Del i 16 like store deler
  12. Hver del tvinnes og knyttes til  en knute
  13. Etterhev 30 minutter
  14. Pensles gjerne med et sammenpisket egg og dryss over litt maldon havsalt
  15. Stekes 12-15 minutter på 250°

Velbekomme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s