Pitabrød med speltmel

image
Kjevle ut hver bolle til ca 1/2 cm tykke

 

I en travel hverdag som firebarnspappa kan det være utfordrende å få tiden til å strekke til noen ganger. Et av mine tips når det kommer til baking i en travel hverdag er kaldheving over natten i kjøleskap eller som jeg gjorde i går, langtidsheving i romtemperatur.

Når jeg bruker kald veske i deigen kan gjerne deigen stå å heve et par timer på kjøkkenbenken i romtemperatur før du baker den ut. Så lenge deigen eltes godt i kjøkkenmaskinen blir deigen varm nok til at hevingen setter igang. Dette trikset brukte jeg i går og fikk både tid til både speidermøte og legging før pitabrødene ble bakt ut.

Ingredienser

  • 7 dl kaldt vann
  • 7 dl sammalt speltmel
  • 7 dl siktet speltmel
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss honning
  • 3 ts salt
  • 4 ss olje

Fremgangsmåte

  1. Bland alt det tørre
  2. Ha i resten av ingrediensene
  3. Elt 10-15 min i kjøkkenmaskin med eltekrok
  4. Heves 2 timer i romtemperatur i bakebollen tildekket med plast
  5. Legg deigen på et melet bord
  6. Rull ut 12 like store boller
  7. Kjevle ut hver bolle til ca 1/2 cm tykke
  8. Etterhev i 45 min
  9. Stekes på miderste rille på 275 ° i 6-8 minutter
  10. Avkjøl på rist
  11. Lag en god salat og fyll oppi pitabrødet

Jeg pleier å fryse ned pitabrødene som ikke blir spist opp. Disse kan tines i ovn og blir nesten som nybakte igjen.

Velbekomme ☺️

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s