
I en travel hverdag som firebarnspappa kan det være utfordrende å få tiden til å strekke til noen ganger. Et av mine tips når det kommer til baking i en travel hverdag er kaldheving over natten i kjøleskap eller som jeg gjorde i går, langtidsheving i romtemperatur.
Når jeg bruker kald veske i deigen kan gjerne deigen stå å heve et par timer på kjøkkenbenken i romtemperatur før du baker den ut. Så lenge deigen eltes godt i kjøkkenmaskinen blir deigen varm nok til at hevingen setter igang. Dette trikset brukte jeg i går og fikk både tid til både speidermøte og legging før pitabrødene ble bakt ut.
Ingredienser
- 7 dl kaldt vann
- 7 dl sammalt speltmel
- 7 dl siktet speltmel
- 1 pk tørrgjær
- 1 ss honning
- 3 ts salt
- 4 ss olje
Fremgangsmåte
- Bland alt det tørre
- Ha i resten av ingrediensene
- Elt 10-15 min i kjøkkenmaskin med eltekrok
- Heves 2 timer i romtemperatur i bakebollen tildekket med plast
- Legg deigen på et melet bord
- Rull ut 12 like store boller
- Kjevle ut hver bolle til ca 1/2 cm tykke
- Etterhev i 45 min
- Stekes på miderste rille på 275 ° i 6-8 minutter
- Avkjøl på rist
- Lag en god salat og fyll oppi pitabrødet
Jeg pleier å fryse ned pitabrødene som ikke blir spist opp. Disse kan tines i ovn og blir nesten som nybakte igjen.
Velbekomme ☺️