Grove Tebriks

I dag ble det en grov variant av nostalgiske Tebriks. Med en god blanding av fullkornshvetemel og grovbakstmel ble dette saftige og gode tebriks. Forrige gang jeg bakte glemte jeg å ha med prinsen vår på 2,5 år, da ble han temmelig sinna. Derfor måtte han få lov til å bli med i dag resultatet ser du om du følger Grovbakst på  Instagram eller Snapchat 😃 Oppskriften finner du under.

Tid: 2 timer

Antall: 20 stk

Ingredienser

  • 15 dl fibra fullkornsvetemel
  • 5 dl hvete & rug grovbakst
  • 8 dl lunket vann
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 4 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Bland alt det tørre
  2. Ha i resten av ingrediensene med unntak av margarin
  3. Elt 5 min i kjøkkenmaskin med eltekrok, de siste 2 minuttene eltes smøret inn i deigen
  4. Heves 1 timer i romtemperatur i bakebollen tildekket med plast
  5. Del deigen i to
  6. Kjevle ut hvert emne i 25×50 cm
  7. Smør 2/3 av deigen med smør
  8. Brettes i 3, deigen uten smør brettes inn først
  9. Deles i 10 emner på 5 cm hver
  10. Etterhev i 30-45 minutter
  11. Pensle med egg og strå på sesamfrø eller 5-kornsvlanding
  12. Stekes på 250° i 10-12 minutter

Velbekomme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s