I dag ble det en grov variant av nostalgiske Tebriks. Med en god blanding av fullkornshvetemel og grovbakstmel ble dette saftige og gode tebriks. Forrige gang jeg bakte glemte jeg å ha med prinsen vår på 2,5 år, da ble han temmelig sinna. Derfor måtte han få lov til å bli med i dag resultatet ser du om du følger Grovbakst på Instagram eller Snapchat 😃 Oppskriften finner du under.
Tid: 2 timer
Antall: 20 stk
Ingredienser
- 15 dl fibra fullkornsvetemel
- 5 dl hvete & rug grovbakst
- 8 dl lunket vann
- 1 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 4 ss smør
Fremgangsmåte
- Bland alt det tørre
- Ha i resten av ingrediensene med unntak av margarin
- Elt 5 min i kjøkkenmaskin med eltekrok, de siste 2 minuttene eltes smøret inn i deigen
- Heves 1 timer i romtemperatur i bakebollen tildekket med plast
- Del deigen i to
- Kjevle ut hvert emne i 25×50 cm
- Smør 2/3 av deigen med smør
- Brettes i 3, deigen uten smør brettes inn først
- Deles i 10 emner på 5 cm hver
- Etterhev i 30-45 minutter
- Pensle med egg og strå på sesamfrø eller 5-kornsvlanding
- Stekes på 250° i 10-12 minutter
Velbekomme