Flutes med gresskarkjerner 

den

Oppskriften på langtidshevet Flutes med gresskarkjerner er laget over natten og disse kan jeg virkelig anbefale. De ble virkelig sprøe og gode med en myk kjerne inni.

Antall 12

Tid: 12 timer

Ingredienser

Fordeig (lages om kvelden)

  • 2 dl knuste hele hvetekorn (knuses med )
  • 6 dl vand
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 6 dl økologisk kefir
  • 1 pakke tørrgjær
  • 10 dl mel

 Hovedeig (lages neste morgen)

  • 2 dl gresskarkjerner
  • 8 dl mel
  • 2 ss rapsolje

Fremgangsmåte

Fordeig

  1. Knuste hvetekorn, vann, sukker og salt kokes opp i en stor gryte, la det koke i 3 minutter mens du rører
  2. Ta gryten av platen og hell i økologisk kefir
  3. Pass på at temperaturen ikke er mer enn 35 grader (lunket) når du tilsetter gjæren
  4. Tilsett melet og rør godt til en grøtaktig masse
  5. Ha på lokk og sett deigen i kjøleskapet

Hoveddeig 

  1. Ta gryten ut av kjøleskapet og la den så å temperere litt
  2. Ta i gresskarkjerner og mel i deigen og elt sammen for hånd
  3. Form deigen som en kule og hell olje over deigen og velt den rundt slik at hele deigen er dekket med olje
  4. Dekk til med plast og heves i 1 time (til dobbelt størrelse)
  5. Ha deigen på et melet bord og del den i 12 like store deigemner, disse ruller du deretter ut til flutes.
  6. Legges på bakepapir og etterheves i 30 minutter under plast eller under et fuktig håndkle
  7. Pensles med vann og stekes på 200 grader i 20-25 minutter
  8. Avkjøles på rist for å bevare sprøheten

Velbekomme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s