Grove spelthorn fylt med ost og krydder ble godt mottatt til lunsj. Disse ble toppet med havsalt og servert med nyplukket salat fra egen kjøkkenhage. Etter en lang ferie var det godt å komme hjem til egen kjøkkenbenk. Lite bakst i frysen, så nå var det bare å finne på noe spennende å servere til lunsj ☺️
Ingredienser
- 700 gram siktet spelt mel
- 300 gram sammalt spelt grovmalt
- 50 gram gresskarkjerner
- 50 gram økologisk femkornsblanding
- 50 gram økologisk solsikkefrø
- 2 sp tørket oregano
- 1 ts chili grovmalt
- 1 ts salt
- 1 pakke tørrgjær
- 2 sp olje
- 7 dl lunket vann
- 500 gram ost
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene og elt lett sammen
- Heves i 60 minutter.
- Elt deigen lett for hånd og del opp i 2 emner.
- Kjevle ut hvert emne til en stor sirkel, bruk gjerne olje heller enn mel slik at ikke deigen blir for tørr når du kjevler den ut.
- Del opp hver sirkel i 8 like store deler med et pizzahjul.
- Legg en tykk strimmel ost på hver del.
- Rull sammen hver del til et horn.
- Etter heves i 30 minutter.
- Pensles med vann og dryss på havsalt
- Stekes på 250° i 10-15 minutter.