Fikk inspirasjon til å teste ut noe nytt på årets siste dag. Så da lagte jeg speltblomster til frokost. Denne oppskriften gir 16 blomster.
Ingredienser
- 500 gram siktet speltmel
- 165 gram byggmel
- 55 gram havregryn
- 1/2 ts salt
- 1 pakke tørrgjær
- 1/2 ss honning
- 2 sp margarin
- 3 dl melk
- 2 dl frokostjuice
Fremgangsmåte
- Bland alle de tørre ingrediensene
- Tilsett lunket veske samt resten av ingrediensene og elt godt sammen
- Heves i 45 minutter.
- Elt deigen lett for hånd og del opp i 4 like store emner, hvert emne deles videre i 4 like store boller.
- Press ned bollen med et glass og klipp 14 like store deler, disse vris 180° og presses sammen slik at det blir 7 blad.
- Pensles og ha på ønsket frø
- Etter heves i 30 minutter.
- Stekes på 250° i 10-15 minutter.