Speltblomster

Fikk inspirasjon til å teste ut noe nytt på årets siste dag. Så da lagte jeg speltblomster til frokost. Denne oppskriften gir 16 blomster.

Ingredienser

  • 500 gram siktet speltmel
  • 165 gram byggmel
  • 55 gram havregryn
  • 1/2 ts salt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1/2 ss honning
  • 2 sp margarin
  • 3 dl melk
  • 2 dl frokostjuice

Fremgangsmåte

  1.  Bland alle de tørre ingrediensene
  2. Tilsett lunket veske samt resten av ingrediensene og elt godt sammen
  3. Heves i 45 minutter.
  4. Elt deigen lett for hånd og del opp i 4 like store emner, hvert emne deles videre i 4 like store boller.
  5. Press ned bollen med et glass og klipp 14 like store deler, disse vris 180° og presses sammen slik at det blir 7 blad.
  6. Pensles og ha på ønsket frø
  7. Etter heves i 30 minutter.
  8. Stekes på 250° i 10-15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s