Grove bagels

Disse bagelsene fant jeg inspirasjon til fra hotellbakeriet til Josef hotell i Praha, min variant er laget med spelt og grovbakstmel

Antall 12 stk
Tid 1 time

Ingredienser

  • 400 gram siktet speltmel
  • 100 gram grovbakstmel
  • 250 gram vann
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 egg
  • 25 gram margarin

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene.
  2. Heves i 30 minutter.
  3. Del opp i 12 emner og trikk ut til boller.
  4. Legg en fingerklype med mel på toppen av hver bolle.
  5. Press ned fingeren i bollen for å lage et hull i den.
  6. Kokes 3 minutter på hver side i en stor gryte.
  7. Pensle med egg og dryss på valmuefrø.
  8. Stekes på 175° i 12 minutter.
  9. Avkjøles på rist

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s