Grovbakst horn fylt med spennende ingredienser passer godt i matpakken rett fra frysen eller rett og slett som snack. Med god hjelp fra guttungen testet vi flere varianter av fyll denne gangen 🙂
Ingredienser
- 1 kg sammalt hvetemel
- 1 kg hvete og rug grovbakst
- 1 ts salt
- 1 pakke tørrgjær
- 100 gram margarin
- 12 dl lettmelk
Fremgangsmåte
- Bland alle de tørre ingrediensene
- Tilsett lunket veske samt resten av ingrediensene unntatt margarin og elt godt sammen i ca 7-10 minutter i kjøkkenmaskinen.
- Jeg anbefaler å tilsette margarin i terninger de siste 5 minuttene i kjøkkenmaskinen.
- Heves i 45 minutter.
- Elt deigen lett for hånd og del opp i 8 like store emner.
- Hvert emne kveles til en rund sirkel og deles videre i 8 like store deler.
- Legg på ønsket fyll og rull sammen til horn.
- Pensles og ha på ønsket frø/krydder eller havsalt.
- Etter heves under plast i 30-45 minutter.
- Stekes på 250° i 10-15 minutter.