Grovbakst horn

Grovbakst horn fylt med spennende ingredienser passer godt i matpakken rett fra frysen eller rett og slett som snack. Med god hjelp fra guttungen testet vi flere varianter av fyll denne gangen 🙂

Ingredienser

  • 1 kg sammalt hvetemel
  • 1 kg hvete og rug grovbakst
  • 1 ts salt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 100 gram margarin
  • 12 dl lettmelk

Fremgangsmåte

  1. Bland alle de tørre ingrediensene
  2. Tilsett lunket veske samt resten av ingrediensene unntatt margarin og elt godt sammen i ca 7-10 minutter i kjøkkenmaskinen.
  3. Jeg anbefaler å tilsette margarin i terninger de siste 5 minuttene i kjøkkenmaskinen.
  4. Heves i 45 minutter.
  5. Elt deigen lett for hånd og del opp i 8 like store emner.
  6. Hvert emne kveles til en rund sirkel og deles videre i 8 like store deler.
  7. Legg på ønsket fyll og rull sammen til horn.
  8. Pensles og ha på ønsket frø/krydder eller havsalt.
  9. Etter heves under plast i 30-45 minutter.
  10. Stekes på 250° i 10-15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s