Valentineshjerter

Her kommer et tips til gutta som vil imponere jentene sine med fersk gjærbakst på Valentinesday💝 Hva passer vel bedre enn Valentineshjerter😍 bakt med masse kjærlighet😘

Antall: 24 stk
Tid: 2 timer

Ingredienser

Deig

  • 1 kg hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 150 gram sukker
  • 6 dl lunka lettmelk
  • 150 gram margarin i terninger
  • 1 egg

Hjertefyll

  • 3 ss kanel
  • 200 gram mykt smør
  • 10 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

Deig

  1. Bland alle de tørre ingrediensene
  2. Tilsett lunket veske samt resten av ingrediensene unntatt margarin og elt godt sammen i kjøkkenmaskin 5-10 minutter
  3. Slå inn margarin/smør i terninger de siste 5 minuttene
  4. Heves i 45 minutter til 1 time
  5. Deigen deles i to like store emner
  6. Hvert emne deles i 12 like store boller
  7. Kjevle ut hver bolle til en sirkel
  8. Smør på ønsket mengde fyll
  9. Rull sammen sirkelen til en pølse
  10. Brett pølsen i to, og klem endene godt sammen
  11. Snu pølsen på høykant og skjær en snitt tvers i gjennom mot enden av pølsen
  12. Brett ut og legg  hjertene på brett
  13. Etter heves i 30-45 minutter
  14. Kan pensles med egg og strø på hvitt perlesukker om ønskelig
  15. Stekes på 250° i 10-15 minutter

Fyll

  1. Elt sammen smør, sukker og kanel
  2. Smør på ønsket mengde på hver sirkel

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s