Her kommer et tips til gutta som vil imponere jentene sine med fersk gjærbakst på Valentinesday💝 Hva passer vel bedre enn Valentineshjerter😍 bakt med masse kjærlighet😘
Antall: 24 stk
Tid: 2 timer
Ingredienser
Deig
- 1 kg hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1/2 pakke tørrgjær
- 150 gram sukker
- 6 dl lunka lettmelk
- 150 gram margarin i terninger
- 1 egg
Hjertefyll
- 3 ss kanel
- 200 gram mykt smør
- 10 ss brunt sukker
Fremgangsmåte
Deig
- Bland alle de tørre ingrediensene
- Tilsett lunket veske samt resten av ingrediensene unntatt margarin og elt godt sammen i kjøkkenmaskin 5-10 minutter
- Slå inn margarin/smør i terninger de siste 5 minuttene
- Heves i 45 minutter til 1 time
- Deigen deles i to like store emner
- Hvert emne deles i 12 like store boller
- Kjevle ut hver bolle til en sirkel
- Smør på ønsket mengde fyll
- Rull sammen sirkelen til en pølse
- Brett pølsen i to, og klem endene godt sammen
- Snu pølsen på høykant og skjær en snitt tvers i gjennom mot enden av pølsen
- Brett ut og legg hjertene på brett
- Etter heves i 30-45 minutter
- Kan pensles med egg og strø på hvitt perlesukker om ønskelig
- Stekes på 250° i 10-15 minutter
Fyll
- Elt sammen smør, sukker og kanel
- Smør på ønsket mengde på hver sirkel