Påskeegg i rundstykke

Her kommer et tips om du vil imponere gjestene dine til årets påskefrokost eller påskelunsj. Påskeegg i rundstykke testet jeg ut for første gang for 2 år siden. Lukten av nybakt gjærbakst og smaken av bløtkokt egg i rundstykke med sesamfrø og valmuefrø ble en suksess. Lag så mange påskeegg i rundstykke som du skal servere, resten lager du som vanlige rundstykker. Det anbefales og kaldheve deigen over natten om du ikke er er utpreget A-menneske 🙂

Antall 10 stk
Tid 3 timer

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 25 g smør
  • 1 stk egg
  • ½ pk gjær
  • 3 ½ dl melk
  • 1 egg pr rundstykke
  • egg til pensling
  • frø til pynt

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Eltes godt i kjøkkenmaskin 5-10 minutter. Slå smøret inn i terninger de siste 5 minuttene.
  2. Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  3. Kok eggene i 5–10 minutter, avhengig av om du vil ha bløtkokt eller hardkokt egg. Avkjøl i kaldt vann.
  4. Del deigen i 10 emner og trill dem til runde boller. La dem hvile i 15-20 minutter.
  5. Form bollene til pølser og legg dem rundt hvert sitt egg.
  6. Legg rundstykkene på en stekeplate med bakepapir.
  7. Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
  8. Pensle rundstykkene med egg, og dryss over frø til pynt.
  9. Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune.
  10. Avkjøl på rist og nytes til påskelunsjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s