Her kommer et tips om du vil imponere gjestene dine til årets påskefrokost eller påskelunsj. Påskeegg i rundstykke testet jeg ut for første gang for 2 år siden. Lukten av nybakt gjærbakst og smaken av bløtkokt egg i rundstykke med sesamfrø og valmuefrø ble en suksess. Lag så mange påskeegg i rundstykke som du skal servere, resten lager du som vanlige rundstykker. Det anbefales og kaldheve deigen over natten om du ikke er er utpreget A-menneske 🙂
Antall 10 stk
Tid 3 timer
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 2 ts salt
- 2 ts sukker
- 25 g smør
- 1 stk egg
- ½ pk gjær
- 3 ½ dl melk
- 1 egg pr rundstykke
- egg til pensling
- frø til pynt
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Eltes godt i kjøkkenmaskin 5-10 minutter. Slå smøret inn i terninger de siste 5 minuttene.
- Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Kok eggene i 5–10 minutter, avhengig av om du vil ha bløtkokt eller hardkokt egg. Avkjøl i kaldt vann.
- Del deigen i 10 emner og trill dem til runde boller. La dem hvile i 15-20 minutter.
- Form bollene til pølser og legg dem rundt hvert sitt egg.
- Legg rundstykkene på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle rundstykkene med egg, og dryss over frø til pynt.
- Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune.
- Avkjøl på rist og nytes til påskelunsjen.