Skolebrød

I dag feires #skolebrødetsdag over hele🇳🇴 selvfølgelig også på grovbakst.no 😜

Kjært bakverk har mange navn #skolebrød #skolebolle #skulebrød #skulebolle #12øres #purke #porke #skillings #pai #solskinnsbolle

Ingredienser

Deig

  • 1 kg hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 150 gram sukker
  • 6-7 dl lunka helmelk
  • 150 gram margarin i terninger
  • 1 egg

Fyll

  • 1 pk ferdig vaniljekrem

Fremgangsmåte

Deig

  1. Bland alle de tørre ingrediensene
  2. Tilsett lunket veske samt resten av ingrediensene unntatt margarin og elt godt sammen i kjøkkenmaskin 5-10 minutter
  3. Slå inn margarin/smør i terninger de siste 5 minuttene
  4. Heves i 45 minutter til 1 time
  5. Deigen deles i to like store emner
  6. Hvert emne deles i 10 like store boller
  7. Bank forsiktig ut hver bolle til en sirkel
  8. Etterheves i 45 minutter til 1 time
  9. Lag en fordypning i hver bolle med fingrene (dypp fingrene i vann)
  10. Fyll hullet med vaniljekrem pH pensle med egg

Stekes på 200° i 10-15 minutter

Fyll

Her har jeg jukset litt og brukt ferdiglaget vaniljekrem😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s