I dag feires #skolebrødetsdag over hele🇳🇴 selvfølgelig også på grovbakst.no 😜
Kjært bakverk har mange navn #skolebrød #skolebolle #skulebrød #skulebolle #12øres #purke #porke #skillings #pai #solskinnsbolle
Ingredienser
Deig
- 1 kg hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1/2 pakke tørrgjær
- 150 gram sukker
- 6-7 dl lunka helmelk
- 150 gram margarin i terninger
- 1 egg
Fyll
- 1 pk ferdig vaniljekrem
Fremgangsmåte
Deig
- Bland alle de tørre ingrediensene
- Tilsett lunket veske samt resten av ingrediensene unntatt margarin og elt godt sammen i kjøkkenmaskin 5-10 minutter
- Slå inn margarin/smør i terninger de siste 5 minuttene
- Heves i 45 minutter til 1 time
- Deigen deles i to like store emner
- Hvert emne deles i 10 like store boller
- Bank forsiktig ut hver bolle til en sirkel
- Etterheves i 45 minutter til 1 time
- Lag en fordypning i hver bolle med fingrene (dypp fingrene i vann)
- Fyll hullet med vaniljekrem pH pensle med egg
Stekes på 200° i 10-15 minutter
Fyll
Her har jeg jukset litt og brukt ferdiglaget vaniljekrem😉