Oppskriften på langtidshevet Flutes med gresskarkjerner er laget over natten og disse kan jeg virkelig anbefale. De ble virkelig sprøe og gode med en myk kjerne inni.
Antall 12
Tid: 12 timer
Ingredienser
Fordeig (lages om kvelden)
- 2 dl knuste hele hvetekorn (knuses med )
- 6 dl vand
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 6 dl økologisk kefir
- 1 pakke tørrgjær
- 10 dl mel
Hovedeig (lages neste morgen)
- 2 dl gresskarkjerner
- 8 dl mel
- 2 ss rapsolje
Fremgangsmåte
Fordeig
- Knuste hvetekorn, vann, sukker og salt kokes opp i en stor gryte, la det koke i 3 minutter mens du rører
- Ta gryten av platen og hell i økologisk kefir
- Pass på at temperaturen ikke er mer enn 35 grader (lunket) når du tilsetter gjæren
- Tilsett melet og rør godt til en grøtaktig masse
- Ha på lokk og sett deigen i kjøleskapet
Hoveddeig
- Ta gryten ut av kjøleskapet og la den så å temperere litt
- Ta i gresskarkjerner og mel i deigen og elt sammen for hånd
- Form deigen som en kule og hell olje over deigen og velt den rundt slik at hele deigen er dekket med olje
- Dekk til med plast og heves i 1 time (til dobbelt størrelse)
- Ha deigen på et melet bord og del den i 12 like store deigemner, disse ruller du deretter ut til flutes.
- Legges på bakepapir og etterheves i 30 minutter under plast eller under et fuktig håndkle
- Pensles med vann og stekes på 200 grader i 20-25 minutter
- Avkjøles på rist for å bevare sprøheten
Velbekomme